Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Alena J.
25.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychlé a spolehlivé vyřízení objednávky.
Avatar Jana N.
23.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
S balíčkem od Vaší společnosti jsem byla velice spokojena a určitě ráda doporučím mým blízkým.
Avatar Šárka B.
22.04.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Kvalitní zboží a bleskové dodaní až dómu. Š.B.
visa

Magické oleje

Kategorie : Tajemno , Zdraví

Používání olejů v rámci léčení, k očistě, ochraně či k nejrůznějším rituálům má dlouhou historii. Lze dokonce říci, že patřily mezi základní pilíře magie, jež byla součástí života našich předků. Používali je lidé už ve starém Egyptě, ale i v dalších civilizacích. Ve starověku byly označovány za „dech bohů“, zaháněli se jimi démoni a zlí duchové.


Staré receptury jsou stále živé


Výroba olejů z bylin byla sama o sobě založena na určitých pravidlech a úkonech, jež bylo nutné dodržet, aby byly dostatečně účinné. Někdy se do nich kvůli zesílení působnosti přidávaly i polodrahokamy nebo drahé kovy. A dlužno dodat, že jsou magické oleje i dnes nezbytnými pomocníky každé moderní kněžky. Slouží mimo jiné k pomazání svící na začátku rituálu, k zasvěcení amuletů a talismanů i při další magické práci, jakou může být očista osob nebo prostor, příprava koupelí, pomazávání těla (většinou na místech, kde tepe krev) a podobně.
Ovšem i laika, pokud pracuje s magickým olejem vědomě, může podpořit v jeho záměrech. Není žádným tajemstvím, že dobře připravený magický olej dokáže člověku do života přitáhnout třeba lásku nebo štěstí, zdraví, peníze, může ho chránit ale před závistí a prokletím okolí nebo dalšími negativními vlivy. Záleží zkrátka na tom, pro jaký účel byl ten který olej vyroben.


Někdy stačí pouhá kapka


Oleje působí většinou dost silně, leckdy proto stačí pouhá kapka k tomu, aby prosba nebo přání vyslovené při rituálu byly dovedeny k naplnění (jedna kapka v aromalampě vydrží i několik hodin). Proto není třeba to s použitým množstvím nikterak přehánět.
(šál)

Sdílet tento článek

Přidat komentář