Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Jana B.
21.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Vše v pořádku, rychle jednání 1*
Avatar Eva S.
14.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychlost dodani a komunikaceOK
Avatar Marie U.
11.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychlé dodání, spokojenost.
visa

Černý kmín užívala i Kleopatra

Kategorie : Zdraví

Olej z černého kmínu užívala už Kleopatra

Naši předkové byli velice zběhlí v přírodní medicíně, a proto jim neušly významné pozitivní účinky oleje ze semen černého kmínu. Je zajímavé, že byly nalezeny již v Tutanchámonově hrobce a ví se, že olej z nich používala i Kleopatra. Zmiňuje se o něm Avicenna, Hippokratés, Paracelsus, Mattioli, Hildegarda z Bingenu
a další „esa“ starověké a středověké medicíny. Zmínky o jeho pozitivních účincích najdeme i ve spisech Čínské, Tibetské medicíny a Ájurvédy. Moderní vědci se nyní ztotožňují s tvrzením, že užívání oleje se osvědčilo při léčení širokého spektra obtíží. Jejich seznam je velice dlouhý, tak si vyjmenujme alespoň ty nejzávažnější:
Užívání oleje zvyšuje tvorbu kostní dřeně a snižuje i růst nádorových buněk. Pomáhá při léčbě jaterních potíží, TBC i srdečně cévních onemocněních. Mužům se užívání doporučuje, pokud trpí potížemi s prostatou a ženám zase při těhotenských potížích, popřípadě neplodnosti u obou pohlaví. Osvědčil se i při dermatologických potížích, při nemocech slinivky břišní, nemocech ledvin a močového ústrojí a také při vysokém tlaku a nejrůznějších alergiích i při astmatu.
V dnešní době, kdy mnoho z nás trpí zvýšenou hladinou cholesterolu a cukru v krvi, ukázal se být olej z černého kmínu dobrým pomocníkem jejího snižování. Eliminuje však i vedlejší účinky chemoterapie a pomáhá při prevenci onkologických onemocnění.

Sdílet tento článek

Související příspěvky

Přidat komentář