Naše recenze z nákupního portálu

Avatar ANNA T.
07.05.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
spokojenost a rychlost dodaní
Avatar Jana S.
07.05.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Jsem dlouhodobě maximálně spokojená s krémem ANCH
Avatar Miroslava K.
06.05.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychlost vyřízení objednávky. Velká spokojenost
visa
Lze s rostlinami hovořit?

Lze s rostlinami hovořit?

Kategorie : Tajemno

Rostliny bereme jako neživé předměty, které nevnímají, nemají nic společného s tím, co umí třeba zvířata. Ale je tomu skutečně tak?
Rostliny, pokud jsme na ně milí, říkáme jim láskyplná slova, mnohem lépe prospívají a často rostou i rychleji. Některé zahraniční studie potvrzují, že láskyplný lidský hlas a přístup rostliny pozitivně ovlivňuje. Jisté zvukové vibrace na rostliny jednoduše působí. Proč tomu tak ale je,  zatím vědci přesně netuší.
Psychologové tvrdí, že se jedná o vzájemnou spolupráci. Díky tomu, že se při péči o rostliny uvolníme a harmonizujeme, lépe se o ně také staráme. Není to tedy dáno jen hlasem, ale i celkovou důkladnou péčí. S takovým tvrzením ale mnozí nesouhlasí.
Jak funguje agrokineze?
Agrokineze, nebo také chlorokineze, je psychická schopnost manipulovat s rostlinou. Touto technikou je údajně možné ovlivňovat proces pěstování, přirozený proces růstu a vývoje.
Při této technice se vychází z vědeckých poznatků, že rostliny nejspíše skutečně něco cítí a vnímají. Stejně jako člověk, který se nachází v toxickém prostředí, například mezi negativními lidmi vnímá, co se kolem něj děje, necítí se v něm dobře. Naopak, pokud je obklopen lidmi pozitivními a je v láskyplném prostředí, je mu po všech stránkách skvěle.
Rostliny jsou tedy nakonec nejspíše mnohem inteligentnější, než si myslíme.
Při praktikování agrokineze je potřeba si osvojit několik základních kroků:
1. krok: Je potřeba si vybrat rostlinu, se kterou chcete pracovat, je vašemu srdci blízká. Nejlépe tu, která kvete. Posaďte se před květinu a asi pět minut meditujte. Je nutné zklidnit mysl i tělo, vypustit všechnu negativitu a napětí.
2. krok: Otevřete oči a dobře si květinu prohlédněte. Seznamte se s každou její částí, zkuste se dostat do bodu, kdy budete vědět, že svoji “zelenou kamarádku” znáte skutečně dobře. Udělejte si čas, aby spojení s květinou bylo opravdu silné.
3. krok: Promluvte na květinu klidným a tichým hlasem. Používejte jen slova laskavá a láskyplná. Chvalte ji a říkejte jí jen povzbuzující slova. Květině můžete dokonce i zazpívat. Představte si, že máte před sebou živého tvora, kterého milujete.
4. krok: Dotkněte se stonku rostliny, představte si, že má srdce, které bije. Myslete na to, že se jedná o živou bytost, která potřebuje lásku a něhu. Všímejte si života v ní a představujte si tlukot jejího srdce. Zkuste se do tohoto pocitu opravdu hluboce vcítit. Otevřete rostlině své srdce a nechte ho zaplavit láskou. Vždy navečer ji pohlaďte, jemně a láskyplně.
Tato poměrně snadná technika má prý úžasné výsledky. Již po pár dnech uvidíte, jak květina opravdu ožije a poroste vám doslova před očima. Pokud se jedná o rostlinu kvetoucí, velmi snadno se dočkáte krásných květů. Zároveň i vy se budete cítit dobře a uvolněně, pokud budete v její přítomnosti.
Naši slovanští předkové nedávali jako dárek řezané květy. Měli je za mrtvé a pokládali utrženou květinu za dar bolesti. Byli přesvědčeni, že jen rostlina spojená se zemí je spokojená. Již v dávných dobách byla úcta k rostlinám samozřejmostí.
Naďa Kučerová
Foto: archiv

Sdílet tento článek

Přidat komentář