Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Jana M.
02.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
perfektni a super mega rychle
Avatar Kateřina M.
01.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Vše v naprostém pořádku
Avatar Kristina C.
22.03.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Jsou rychlí a cena odpovídá
Celkový názor:
Jsem 100% spokujená
visa

Zdraví z přírody

Kategorie : Zdraví

Jak potvrzují aktuální výzkumy, délka života Čechů se sice prodlužuje, ale zdraví po šedesátém roce věku značně pokulhává. Muži se dožívají kolem 76 roků, avšak zdraví je opouští už v 61 letech. Ženy jsou na tom o poznání lépe. Mají střední délku života 82 let, v nemoci prožijí dvacet roků. Co dělají v jiných zemích pro udržení zdraví, proč tamní obyvatele napodobovat?
Vděčí za vitalitu koření? Kardamom, koriandr, kurkuma, chilli, zázvor a mnohé další. Pikantní koření, které podporuje trávení, spalování tuků, mnohdy nahrazuje sůl. Také rostlině zvané spirulina, která patří mezi nejzdravější poživatinu na světě, vděčí Indové za dobrou kondici, neboť omezuje pocit hladu, povzbuzuje srdeční činnost. Navíc se o Indech traduje, že jsou pohodoví, veselí, méně se stresují a dokáží se radovat z maličkostí.
Proč chodit do sauny. Finové patří k národům, které se dožívají vysokého věku. Podle nejrůznějších studií za to mají vděčit saunování. Je základem jejich životního stylu a hlavní prostředek ochrany zdraví. Na rozdíl od jiných evropských národů Finové mnohem méně trpí virovými onemocněním navzdory tamnímu chladnému klimatu. Pravidelné saunování posiluje imunitu, celkově zvyšuje odolnost organismu, také pro psychiku má nesporně blahodárný účinek.
Dlouhověcí Japonci. Drží rekord v dlouhověkosti. Možná to nevíte, ale v Japonsku žije čtyřikrát více stoletých lidí než v západních zemích. V prvé řadě za to vděčí tradiční kuchyni, v níž neschází ryby, mořské řasy, sója, rýže, ovoce a zelenina a také zelený čaj, který významně bojuje proti stárnutí. Napodobovat co nejpestřejší stravu  Japonců s vysokým obsahem vitaminů, minerálních látek a antioxidantů se rozhodně vyplatí. Také pravidelný pohyb, cvičení je součástí každodenní rutiny, jež vede k udržení dobrého zdraví.
Smích Italů. Za železné zdraví vděčí Italové především stravě. Jedním z významných faktorů nadprůměrné délky dožití je také jejich pozitivně naladěná mysl. Na stav imunitního systému se nesporně podepisuje jejich dobrá nálada, harmonické mezilidské vztahy a pevné rodinné vazby. Klinické studie potvrzují, že u šťastných, společenských, pozitivních lidí se hojí rány a úrazy mnohem lépe, než těm, kteří žijí osaměle a v depresích.
(se) 

Sdílet tento článek

Přidat komentář