Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Jana M.
02.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
perfektni a super mega rychle
Avatar Kateřina M.
01.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Vše v naprostém pořádku
Avatar Kristina C.
22.03.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Jsou rychlí a cena odpovídá
Celkový názor:
Jsem 100% spokujená
visa

Zázračné studánky jsou stále živé

Kategorie : Tajemno

S vodou se setkáváme každý den, nezbytně ji potřebujeme k životu a nesporně ji lze pozitivně využít i v rámci posílení zdraví člověka. Však proto také lidé odedávna studánky a prameny uctívali a dodnes máme v Česku stovky živých pramenů, které prý mají kouzelnou moc. V řadě případů se nacházejí v místech, kde v minulosti došlo ke zjevení Panny Marie nebo k zázračnému uzdravení.
Někteří ezoterici doporučují nejen pít vodu z těchto studánek, ale také u nich meditovat. Jejich okolí totiž mívá silné bioenergetické pole. Zvláště přemrzlá voda z mariánských pramenů je údajně úžasná, dokáže uzdravit i vážné nemocné. Pojďte se spolu s námi projít po naší vlasti, budeme putovat po místech, kde se pozoruhodné studánky nacházejí.


Bylany u Kutné Hory


Pramen vyvěrá zhruba tři kilometry jihozápadně od Kutné Hory. V poli tam mezi obcemi Přítoky a Bylany stojí kaple z roku 1892 s barokní sochou svatého Vojtěcha. Pramen je před ní a nese název světce, jemuž kaple náleží. Jeho vodou bylo v 15. století zásobováno šestnáct kašen v Kutné Hoře. Voda tekla dřevěnými trubkami a v jednom místě vodovod překonával údolí pomocí akvaduktu, který zde dodnes stojí.
Traduje se, že tato svatovojtěšská voda má zázračnou moc a mnoha lidem pomohla při léčbě nemocí, s nimiž si lékaři nevěděli rady. Někteří psychotronici tvrdí, že je v kapli a jejím okolí cítit silné bioenergetické pole, lidé odtamtud odcházejí nabití energií.  Dobrovolníci před časem místo ještě posílili tím, že tam na ochranu pramene vztyčili malý menhir. Dlužno dodat, že původní bylanský pramen byl však o kus výš a využíval se odedávna. Svědčí o tom archeologické nálezy z mladší doby kamenné.
(nam)

Sdílet tento článek

Přidat komentář