Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Vratislav D.
18.04.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Šlo o inzerci
Celkový názor:
Rychlé, bezproblémové jednání
Avatar Jana M.
02.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
perfektni a super mega rychle
Avatar Kateřina M.
01.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Vše v naprostém pořádku
visa

Zákeřné civilizační choroby

Kategorie : Zdraví

Velkým problémem současné doby jsou civilizační choroby. Vliv na jejich vznik má mnoho faktorů, se kterými přicházíme do styku každý den.
Mezi ty zásadní příčiny patří prostředí, ve kterém žijeme, neustálý stres, špatná strava s nulovou výživovou hodnotou či nedostatek fyzického pohybu. Aby toho nebylo málo, jsou některé potíže svázány s fungováním vnitřních orgánů. Alespoň jsou o tom někteří lékaři a léčitelé přesvědčeni.
Podle MUDr. Jana Miklánka má vysoký nebo nízký krevní tlak především souvislost s prožívanými opakovanými stresy. „Jde v podstatě o stahování tepen a tepének v celém organismu, a to na základě ovlivnění neurovegetativního systému. Jestliže se i reflexně nebo ukládáním aterosklerotických plátů zužují určitá lumina tepen a tepének, potom zákonitě musí dojí ke zvýšenému krevnímu tlaku, aby průtok patřičnými tkáněmi byl stále plynulý a zásobování živinami dostatečné,“ vysvětluje MUDr. Miklánek.
Systolický tlak ukazuje, jaké jsou poměry v srdci a v plicích a diastolický tlak ukazuje, jaké poměry jsou v oblasti ledvin. Krevní tlak bývá také ovlivněn játry (horní) a ledvinami (dolní). Srdce a žíly změnou tlaku opakovaně trpí, takže může dojít k jejich poškození. Srdeční infarkt je v podstatě ložisko nekrotické tkáně - případně druhotně změněné - v oblasti myokardu, vzniklé patologickým procesem ucpané věnčité tepénky.
A co pomáhá? „Určitě preventivní protistresová terapie, pravidelné užívání homeopatických léků, užívání určitých dávek kyseliny acetylsalicylové - ve své podstatě obsažené v listech a kůře břízy,“ doporučuje MUDr. Miklánek.


Jak na psoriázu?


Lupénka, ekzémy i jiné dermatózy jsou viditelným onemocněním určitých míst lidské pokožky. Ve své podstatě jde o určitou poruchu činnosti jaterní tkáně, kdy se na kůži projevuje přiotrávení člověka a špatná funkce čisticích orgánů, dochází k usazování přebytků z oblasti jater, což má své zákonitosti.
„Psoriáza se především musí léčit zevnitř, mazání mastiček na kůži je jen kosmetický doplněk, který ale mnohé lidi trpícítouto nemocí dokáže psychicky povzbudit. Klasickou léčbu lupénky je vhodné doplnit například o užívání patřičných homeopatických léků, vybraných léčivých rostlin a dodržování správné diety,“ říká MUDr. Jan Miklánek.


Dysfunkce střeva a parodontóza


Parodontóza je vlastně choroba pocházející z dysfunkce tlustého střeva. Stejně tak i kazivost zubů a tvorba hnisavých váčků, chobotů v dásních jsou způsobovány zhoršenou kvalitou funkce vnitřních orgánů, jejichž činnost se věkem zpomaluje. Mnoho starších lidí však na parodontózu ani další zubní problémy netrpí, protože jejich vnitřní orgány dokáží fungovat a „vzdorovat věku“, a naopak, i mladší orgány mohou fungovat špatně.
MUDR. Miklánek k tomu říká: „Řezáky se mohou kazit více u jedinců, kteří mají nemocné ledviny a močový měchýř, za špičáky ,mohou‘ játra se žlučníkem, předstoličky (premoláry) jsou ovlivněny slinivkou břišní a žaludkem, stoličky (moláry), včetně osmého zubu nazvaného zub moudrosti, ovládají plíce a tlusté střevo a zuby moudrosti mají ve ,správě‘ srdce s tenkým střevem. Velkou zajímavostí je, že v oblasti zubů moudrosti se ukrývá tzv. srdeční centrum. To se projeví tehdy, když se vytrhnout současně, tedy během dvou měsíců všechny čtyři zuby moudrosti. Takto postižený člověk má vysokou pravděpodobnost, že dostane infarkt myokardu, a to i kdyby mu bylo 20 let...“


Letní otoky nohou


Otoky kotníků bývají způsobeny „obyčejným“ namáháním nohou, ale příčinou mohou být obtíže spojené s ledvinami, močovými cestami, srdcem a žilami. Vliv srdce se více projevuje v létě, vliv ledvin převažuje v zimě. Vždy je ale třeba léčit oba orgány, aby otoky splaskly.
„Otoky dolních končetin a obtížné dýchání, zejména při chůzi do kopce či do schodů, signalizují nemocné srdce. Otoky pod dolními víčky pro změnu znamenají nemocné ledviny,“ dodává MUDr. Miklánek.
Chceme-li něco udělat pro své zdraví, měli bychom začít u zdravé stravy a pohybu. Je to jednoduché, ale velmi účinné.


(luv)
Foto: archiv a Pixabay

Sdílet tento článek

Přidat komentář