Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Jana B.
21.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Vše v pořádku, rychle jednání 1*
Avatar Eva S.
14.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychlost dodani a komunikaceOK
Avatar Marie U.
11.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychlé dodání, spokojenost.
visa

Vyvolávání duchů není hra

Kategorie : Tajemno

„Mám strach o vnučku“, svěřila se redakci čtenářka Zdeňka V. „Na táboře se dala dohromady s nějakou kamarádkou, která prý umí vyvolávat duchy. Zkoušely to tam a chtějí v tom pokračovat. Není to nebezpečné?“
Strach je oprávněný, protože tahle „hra“ se může člověku vymknout z rukou velmi snadno. Jistá mladá vedoucí turistického kroužku na jedné středočeské hradní zřícenině se spiritismem laškovala také. „A teď, milé děti, vyvoláme nějakého ducha.“ Vytvořila tam jakýsi magický kruh z oblázků a děti začaly „čarodějnou“ hůlkou vyvolávat duchy zemřelých obyvatel hradu. Najednou se v prázdném výklenku počala zhmotňovat  neurčitá mlhavá postava. Mládež propadla panice a amatérská spiritistka pak řešila samé nepříjemnosti. A to není jediný příběh, v němž se riskující amatéři ocitají ve vážném nebezpečí. V roce 1995 žáci základní školy na jihu Čech také vyvolávali duchy. Dopadlo to ošklivě, protože se jim zřejmě podařilo aktivovat nějaké skryté negativní síly. Do práce se pak bála chodit i uklízečka. Přesné místo známe, ale z pochopitelných důvodů je zamlčíme. Další nezodpovědné koketování se spiritismem se uskutečnilo v brdských lesích u Dobříše. V 70. letech minulého století si děti na odpočinkové  zastávce v hlubokém lese hrály na „mrtvoly“.  Chlapec jménem Tomáš představoval nebožtíka a odvážně ulehl do jámy po vývratu, která dětem připomínala hrob. „To je můj hrobeček,“ křičel chlapec a všichni se rozesmáli. Jenže školák se náhle rozklepal jako osika, nebyl schopen se z mělké jámy zvednout. Později skupina amatérských  badatelů vypátrala, že asi patnáct metrů od toho místa došlo v 19. století k velmi surové vraždě. Je udivující, s jakou lehkomyslností se některé děti pouštějí do podobných hrátek. Zdánlivě legrační zábava může  zafungovat jako zpackaný rituál.  A právě v oné nedokonalosti a nedostatečné  ochraně proti podobným jevům tkví  největší nebezpečí. Je to stejné, jako když někdo začne amatérsky zaříkávat ze zaklínací knihy, magické formule čte pozpátku či je kombinuje a přehazuje.
Zdánlivě neškodní duchové (kteří ve skutečnosti duchy nejsou) jim mohou ublížit. Renomovaní léčitelé a psychologové  takových případů řeší dost a věřte, že se poškozená dětská psychika napravuje těžko.  Někdy následky přetrvávají po celý život.
(nov)
Ochranné amulety a další ezoterické pomůcky najdete na: www.spiritobchod.cz

Sdílet tento článek

Přidat komentář