Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Vratislav D.
18.04.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Šlo o inzerci
Celkový názor:
Rychlé, bezproblémové jednání
Avatar Jana M.
02.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
perfektni a super mega rychle
Avatar Kateřina M.
01.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Vše v naprostém pořádku
visa

Velikonoční tipy pro zdraví

Kategorie : Zdraví

Ať už jsou pro vás Velikonoce obdobím lidových tradic, vítáním jara či oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista, máte v tomto čase možnost začít nový život s obnovenou energií. Co všechno si můžete přičarovat?

Mocné vrbové proutky

Lidé se vrbě už odpradávna svěřovali se svým trápením, ale také jí sdělovali svá tajná přání. Vrba je skvělé antidepresivum a již pouhé objetí stromu či mnutí vrbových větviček v dlaních dodává silnou pozitivní energii.
Vrbovým proutkům se vždy přičítala velká síla a právě o Velikonocích mají obrovskou čarovnou moc. Nejlepší je natrhat je ručně a při tom myslet na své přání. Z proutků pak vyrobte symbolický předmět, který odpovídá vašemu přání. Svůj výrobek byste měli doma umístit tak, abyste jej měli stále na očích. Vždy, když se na něj podíváte, poděkujte síle vrby, že vám pomáhá plnit přání. Tuto zhmotněnou představu vašeho přání (vůbec nemusí být dokonalá, vložte do ní především sílu myšlenky) vezměte občas do rukou a představujte si, jak se vše proměňuje ve skutečnost. Ale pozor, volte dobře co si přejete, protože negativní přání by se vám vrátilo, a to několikanásobně.


Nový strom z pomlázky


Až budete mít za sebou velikonoční šupačku, která je mimochodem také rituálem pro zvýšení plodnosti dívek, můžete zkusit následně z vrbových proutků zasadit nový strom. Přestože se to nezdá, máte-li pomlázku upletenou i nějaký čas dopředu, při zasazení do země může vzejít.
V přírodě takovéto pomlázkové vrby snadno poznáte podle spletených kmenů a nejčastěji je dnes můžete najít na mezích, ve starých zahradách, ale i vedle jiných vrb, kam je někdy koledníci s díky opět vraceli. A protože se traduje, že vrba je nejlepší důvěrník, není vyloučeno, že svým kouzlem pomůže někomu, kdo ji bude potřebovat.


Rituály pro krásu i zdraví


A jaké jsou tradiční velikonoční rituály?
Kdo se jde ráno o Velkém pátku vykoupat do potoka, bude po celý rok zdravý. Od kožních problémů může pro změnu pomoci ranní rosa, stačí si jí pokropit bolavá místa a budete mít po zbytek roku zdravou a krásnou pleť.
Od bolesti zubů podle našich předků uchrání trochu komplikovaný zvyk: Z potoka musíte vytáhnout oblázek ústy a pak ho hodit za hlavu.
Na Velký pátek byste neměli nic z domácnosti půjčovat, hrozí totiž, že by předmět mohl být očarován a vám by potom přinesl jen potíže.


Ochrana proti zlu


V regionech proslulých plátenickou výrobou se předly pašijové nitě. Kdo měl pak na šatech alespoň několik stehů ušitých pašijovými nitěmi, ten byl v bezpečí před zlými kouzly a nečistými duchy. Celá košile utkaná z pašijového plátna platila za ochránce před bleskem i kulkou.


Jarní kouzlení s vajíčky


Vezměte jedno nebo tři slepičí vajíčka (lichý počet je důležitý, chcete-li použít více vajíček, další počet by byl pět) a udělejte si rituálek pro zdraví, práceschopnost, úspěch, spokojené partnerství a samozřejmě peníze.
Vajíčka sestavte do pravidelného obrazce - jedno vajíčko postavte do stojánku na vajíčka, tři vajíčka sestavte do rovnoramenného trojúhelníku, pět vajíček do pentagramu (ten si můžete třeba nakreslit na papír). Vedle vajíčka, popřípadě doprostřed vajíček, postavte svíčku, nejlépe zelenou (může to být klasická svíčka ve stojánku nebo tzv. čajovka).
O jedno vajíčko opřete tarotovou kartu Blázna, v případě tří vajíček použijte Blázna, Velekněžku a Kolo štěstí. Když budete čarovat s pěti vajíčky, opřete o jedno tarotovou kartu Blázna, o druhé Velekněžku, o třetí Kolo štěstí a o další dvě Sílu a Svět. Zapalte svíčku a nechte celou tuto sestavu působit po dobu půl hodiny.
Potom vajíčka uvařte a snězte (můžete si z nich udělat třeba omeletu nebo je připravit jako  míchaná).
Prostřednictvím tohoto rituálu do sebe dostanete princip síly, zdraví, pracovní a sexuální energie a budete přitahovat peníze. Nevěříte? Není nic snazšího, než si trochu o Velikonocích začarovat…
(luv)
Foto: archiv a Pixabay

Sdílet tento článek

Přidat komentář