Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Vratislav D.
18.04.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Šlo o inzerci
Celkový názor:
Rychlé, bezproblémové jednání
Avatar Jana M.
02.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
perfektni a super mega rychle
Avatar Kateřina M.
01.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Vše v naprostém pořádku
visa

Stav a vzhled pokožky - odborník radí

Kategorie : Zdraví

Krásná a dokonale pěstěná pleť je snem každé ženy. Ne všem se ale poštěstí mít  ji takovou od přírody, leckdy se jí musí pomoci. Základem je správná péče, a to nejen kvůli vizuálnímu efektu. Stav a vzhled pokožky je totiž klíčem k celkovému zdraví a pohodě. Je-li pokožka zdravá, dokáže ochránit naše tělo před bakteriemi nebo viry, reguluje teplotu a je na pohled i na dotek vláčná, bez podráždění, kvalitně hydratovaná a rovnoměrně zabarvená. Existuje však mnoho faktorů (vnitřních i vnějších), které působí na zdraví pokožky a ovlivňují to, jak vypadá a funguje. Některé dokážeme ovlivnit, jiné ne. Více vám k tématu prozradí Tereza Chludilová z oddělení lékařské kosmetiky Sanatoria Europa v Teplicích.
Stav a vzhled pokožky – vnitřní faktory
Mezi vnitřní (endogenní) faktory, které ovlivňují stav pokožky, patří dědičnost, hormony a specifická onemocnění (například cukrovka).


Genetika (dědičnost)

Určuje kožní typ (normální, suchá, mastná nebo smíšená pleť) a má vliv na celkový stav pokožky. Zároveň také určuje biologické stárnutí kůže, které je charakterizováno snížením buněčné regenerace a obnovy, poklesem sekrece mazových a potních žláz, degenerací pojivové tkáně (čímž se snižuje schopnost pokožky vázat vodu a ztrácí pevnost) a v neposlední řadě rozpadem elastických vláken (ten má za následek snížení elasticity pleti). Pozor ale, biologické stárnutí kůže nelze zaměňovat s jejím předčasným stárnutím, které je způsobeno vnějšími faktory a můžeme jej ovlivnit.


Hormony

Změny v jejich hladině mohou mít významný dopad na pokožku. Hormonální změny jsou příčinou tvorby akné během puberty. Během těhotenství mohou hormony přispět ke zvýšené tvorbě melaninu a způsobit hyperpigmentaci (melasma). Hladina ženského hormonu estrogenu v procesu biologického stárnutí klesá, a to zejména po menopauze. Estrogen má příznivý vliv na hydratační rovnováhu pokožky a jeho pokles vede ke strukturálním změnám a s věkem spojenou atrofií kůže.


 

Královský krém ANCH


Jedinečný biorezonanční krém ANCH propojuje staré egyptské zkušenosti doplněné o údaje z přeložených papyrů nalezených v Řecku (zejména Leydenský a Hearstův) s moderními  laboratorními možnostmi. Je vyroben z výhradně  biologicky čistých surovin z řeckých hor, základem je panenský olivový olej z rodinného sadu. Biorezonance znamená, že nepůsobí jen jednosložkově na kůži, ale po delší době celkově v organismu spouští regenerační pochody a startuje harmonizačně omlazující procesy (vstřebávané přírodní látky působí na očistu vnitřních orgánů).


Proč název ANCH?


Egyptský hieroglyf anch je po tisíciletí symbolem života a měl i praktický význam. Mimo jiné sloužil jako rezonátor (anténa) pro harmonizaci energie materiálů i živočišných druhů. Označovaly se jím léky a recepty v tradiční medicíně a byl (a je) součástí obřadů při jejich výrobě. Tento silný tvarový zářič zesiluje jejich účinnost.
 

Sdílet tento článek

Přidat komentář