Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Eva S.
14.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychlost dodani a komunikaceOK
Avatar Marie U.
11.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychlé dodání, spokojenost.
Avatar Eva J.
07.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
- přehledná nabídka, co jsem hledala, tady jsem našla
visa

Psychosomatika v praxi

Kategorie : Zdraví

 Stav každého našeho orgánu v těle něco zrcadlí, vypovídá o našem vnímání, nastavení, vztahu k sobě i okolí.
Játra ukazují náš vztah ke světu a k lidem, žlučník ukazuje, zda jsme spokojení či nikoli, ledviny vypovídají o našich vztazích, stav močového měchýře napovídá, jak umíme snášet a vypouštět tlak života. Plíce jsou odrazem kontaktu a komunikace s vnějším světem, tlusté střevo zpracovává a zahušťuje odpady, ale také z nich odčerpává vše potřebné, symbolizuje vzpomínky a minulost, připomíná nám, že vše, co prožijeme, má smysl na cestě k poznání. Jeho stav ukazuje, jak jsme srovnaní s minulostí a jak se stavíme k životu a prožitému. Slinivka je orgán lásky a její stav zrcadlí, jak jsme schopni lásku dávat a přijímat. Stav sleziny ukazuje pro změnu naše sympatie k lidem, přírodě, zvířatům, žaludek vypovídá o tom, jak dokážeme přijímat události života, zpracovávat (strávit) je a jak se k nim stavíme. Srdce je centrem citů a lásky, vyjadřuje osobnost člověka, jeho chápání a životní názory. Ničí ho bolest, bezútěšné životní situace, v nichž ustrneme, zloba a nechuť žít. Tenké střevo je ukazatelem, zda v harmonii přijímáme a zpracováváme materiální poselství života. Nadváha symbolizuje obranu, je výrazem neschopnosti řešit s nadhledem nahromaděné problémy a podmínky života, do nichž jsme se narodili, a situace, jimiž procházíme. Jde de facto o útěk do světa jídla a sladkostí, mnohdy člověk ani neví proč a kolik toho sní. Jen potřebuje potěšit, pohladit, zastřít bolest, zmírnit těžkosti života. Ten, kdo příliš nejí a je přitom obézní,  si nese v podvědomí pocit nutnosti ochrany, obrany před faktem, že život neodpovídá jeho tužbám. Chyba v jednání a uvažování se projeví v dysfunkci žláz s vnitřní sekrecí.


Signály těla není radno podceňovat


Dysfunkci jednotlivých orgánů v těle avizují nejrůznější zdravotní potíže. Věděli jste, že...
...močový měchýř je hodně propojen s mozkem. Proto i potíže v něm (epilepsie, nádory, otoky a podobně) lze řešit působením na močový měchýř?
...nejznámějším důsledkem dysfunkce ledvin jsou bolesti kolen z vnitřní strany? Jsou to však i potíže s močením, narušená funkce pohlavních orgánů, problémy spojené s nedostatečným vylučováním toxických látek z těla.
...slabost a dysfunkce žlučníku se projevuje bolestmi velkých kloubů (ramena, kyčle, kolena z vnější strany, lokty)? Někdy je však napaden i nervový systém. Dysfunkce žlučníku představuje zvýšené riziko úrazů velkých kloubů.
...slabost jater s sebou přináší zhoršení schopnosti vyrovnávat se s vnějšími vlivy, proto v tomto období propukají alergie nejrůznějšího druhu (na pyl, prach, zvířecí chlupy, ale třeba i na konkrétní osoby)?
...dysfunkce srdce se projevuje dušností, otoky, arytmií, a podobně?
...slabost tenkého střeva se projevuje mimo jiné zažívacími problémy, bolestmi páteře, plochýma nohama, plísněmi - mykózami (podporuje je zejména konzumace bílého cukru a sladkostí)?
...Potíže krevního oběhu se mohou projevovat například změnou srdečního rytmu, tepu, ztěžknutím končetin, mravenčením v nich? Mravenčení může být i v rukách i v nohách. Příčinou je zablokovaná krční páteř (nejužší místo, kterým musejí protékat tělní tekutiny). Odborníci doporučují každé ráno mačkat okolí hlavního kloubu pravého palce a pak s ním vytrvale točit, až dojde k jeho uvolnění. Když je volný hlavní kloub pravého palce, je uvolněná i krční páteř.
...Oslabená slezina se projevuje snížením obranyschopnosti těla, náchylností k infekcím, častějším nachlazením, špatným krevním obrazem a stavem bílých krvinek? Slezina ovlivňuje lymfatický systém a všechny pochody v něm.
...Slabost slinivky je ve slizničních orgánech? Projevuje se poruchami trávení (nadýmání, potíže s látkovou výměnou, žaludeční a dvanácterníkové vředy, zácpa), rovněž však dýchacími potížemi a také poruchami menstruace.
...žaludeční potíže bývají většinou následkem problémů slinivky, jater, žlučníku i dvanácterníku? Žaludeční vředy se projevují bolestmi v levé části hrudníku, potížemi těsně po jídle, tlaky v horní části břicha a podobně.
...slabost plic se projevuje v nedostatečnosti samotných plic, tedy obvykle ztíženým dýcháním doprovázeným narušením sliznic a přehnanou citlivostí pokožky? K tomu se obyčejně přidávají poruchy lymfatického systému, zejména v oblasti hrudní kosti. Velmi prospěšné jsou lymfatické masáže.
...potíže tlustého střeva nastávají zprvu nenápadně menšími mechanickými projevy v pravé, spodní části břicha, které se pak začínají přesunovat do levé strany břicha? Kromě zácpy, v důsledku níž dochází k zamořování organismu toxickými látkami, je dalším projevem průjem. V tom případě je tlusté střevo buď velmi zanesené, takže sliznice téměř s materiály nepřicházejí do kontaktu, nebo jsou sliznice tak slabé, že nedokážou vstřebávat vodu a výživné látky.
(šál)

Sdílet tento článek

Přidat komentář