Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Jana B.
21.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Vše v pořádku, rychle jednání 1*
Avatar Eva S.
14.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychlost dodani a komunikaceOK
Avatar Marie U.
11.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychlé dodání, spokojenost.
visa

Maca

Kategorie : Zdraví

Jak už vyplývá ze zlidovělého názvu – peruánský ženšen - Maca peruánská patří mezi rostliny všeobecně zvyšující odolnost organismu. A nejen to, je také vyzkoušeným afrodiziakem, zlepšuje paměť, usnadňuje hojení ran, podporuje léčbu anemie, tuberkulózy, akné, nechutenství, pomáhá předcházet vzniku osteoporózy, mírní vedlejší účinky chemo a radioterapie a tak bychom ve výčtu jejích účinků mohli pokračovat ještě hodně dlouho. NASA ji využívá jako doplněk stravy kosmonautů, což svědčí o jejích kvalitách.

S Makou je také spojena stará indiánská legenda. Podle ní je darem boha Virakoči kmenům žijícím v krutých klimatických podmínkách těžko přístupných výšin And. Virakoča do ní dal vše potřebné ke zdravému a dlouhému životu - cenné proteiny, minerály, vitaminy a dodal ještě něco navíc – afrodiziakální účinky.

Po mnoha staletích se o pravdivosti legendy měli možnost přesvědčit španělští dobyvatelé, jejichž koně v tamních krutých podmínkách slábli a nechtěli se rozmnožovat. Španělé jim podle rad indiánů podávali Macu a veškeré potíže zázračně zmizely.

Účinky této výjimečné rostliny pak na mnoho let upadly v zapomnění. Teprve v šedesátých letech minulého století se peruánští, němečtí a američtí vědci znovu o Macu začali zajímat. Klinické a laboratorní výzkumy potvrdily její hodnoty a následně probudily velký zájem nejen o tuto peruánskou bylinu po celém světě.

Sdílet tento článek

Přidat komentář