Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Jana B.
21.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Vše v pořádku, rychle jednání 1*
Avatar Eva S.
14.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychlost dodani a komunikaceOK
Avatar Marie U.
11.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychlé dodání, spokojenost.
visa

Malý pomocník s velkým efektem

Kategorie : Zdraví

Masážní prsten SU-JOK je na první pohled nenápadný kovový kroužek, který schováte do kapsy a ani o něm nevíte. Přesto zejména v Rusku v poslední době prožívá doslova renesanci. Jeho účinek je založen na stimulaci akupresurních bodů na prstech ruky, podporuje prokrvení a ohebnost kloubů. Tlakovou stimulací se lze zbavit otoků, bolestí, pravidelná masáž prstýnkem (pomalými pohyby se roluje po jednotlivých prstech nahoru a dolů) aktivuje zároveň i mozkovou aktivitu, podporuje koncentraci a celkově posílí imunitu těla. Při masáži prstů dochází také k působení na lymfatický systém, organismus je tonizován, zvyšuje se kapacita energie.
Použití prstenu přitom představuje nejjednodušší a nejdostupnější způsob stimulace, neboť nevyžaduje přesnou diagnostiku patologických bodů a umožňuje působit i na zatím neprojevené potíže prostřednictvím projekčních bodů.


Propojení jednotlivých prstů a orgánů či systémů v těle


+ Palec - plíce a dýchací funkce
+ Ukazovák - tlusté střevo a jeho funkce, zažívání
+ Prostředník - oběh krve a proudění energie, reprodukční funkce (je vhodné ho masírovat i při migrénách a k posílení paměti)
+ Prsteník - klouby a pohybový aparát, látková výměna (metabolismus)
+ Malík - srdce a tenké střevo


Jak při práci s masážním prstenem postupovat?


Na prst se nasazuje vždy při nádechu. Prsten rolujte po celé délce prstu nahoru a dolů do chvíle, kdy pocítíte teplo až pálení (obvykle k tomu dojde během dvou až tří minut). Prsten se stahuje s výdechem. Masáž lze dělat kdykoli během dne a klidně vícekrát, jen je nutné dodržet minimálně desetiminutovou přestávku mezi masážemi. V rámci prevence se doporučuje vždy promasírovat všech deset prstů na rukou, pokud máte akutní potíže, můžete opakovaně masírovat prst odpovídající danému problému.

 
Čeho se vyvarovat?


Určitě není vhodné masírovat prstenem odřené prsty. Děti by prstýnek neměly používat bez dozoru dospělých. Prsty se pouze masírují,  prsten nesmí zůstat navléknutý na prstu bez pohybu.


(nam)

Sdílet tento článek

Související produkty

Přidat komentář