Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Jana M.
02.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
perfektni a super mega rychle
Avatar Kateřina M.
01.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Vše v naprostém pořádku
Avatar Kristina C.
22.03.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Jsou rychlí a cena odpovídá
Celkový názor:
Jsem 100% spokujená
visa

Kořen života

Kategorie : Zdraví

Ženšen

Patří k nejznámějším bylinám světa. Je považován za všelék, elixír mládí, kořen života. Ženšen (Panax ginsen) se tisíce let užívá v čínské medicíně. Aby se jeho zázračně příznivé účinky projevily na organismus, je žádoucí užívat ho dlouhodobě. Obsahuje účinné ginsenoidy, aminokyseliny, vitaminy a další látky, jež mají na tělo blahodárné účinky. Ženšen se doporučuje na posílení imunitního systému, působí proti stresu. Jeho léčivé účinky se využívají při regeneraci a rekonvalescenci po operacích, těžkých chorobách. Tento jeden z nejlepších léků východní medicíny se využívá také ke zlepšení funkce plic, ke snižování obsahu tuku a cukru v krvi, může působit i jako určitá forma prevence rakoviny. K dalším významným účinkům patří potlačení deprese, hormonálních poruch, podpora peristaltiky střev, srdeční činnosti, zlepšení pozornosti. Ženšen je považován za skvělý prostředek, který zpomaluje proces stárnutí. Není bez zajímavosti, že zvyšuje hladinu testosteronu, takže může pozitivně ovlivnit mužskou plodnost, zlepšuje funkci pohlavních orgánů, je nápomocen při léčbě impotence.

Ženšen si lze dopřát například v podobě tabletek, tinktury, nejrůznějších potravinových doplňků, k „nakopnutí“ organismu dobře poslouží i ženšenový čaj.

RADA NA ZÁVĚR

Ženšen není vhodný pro těhotné a kojící ženy, v případě vážných zdravotních problémů se doporučuje jeho užívání konzultovat s lékařem.

Sdílet tento článek

Přidat komentář