Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Vratislav D.
18.04.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Šlo o inzerci
Celkový názor:
Rychlé, bezproblémové jednání
Avatar Jana M.
02.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
perfektni a super mega rychle
Avatar Kateřina M.
01.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Vše v naprostém pořádku
visa

Dopřejte si jílovou terapii a kosmetickou péči v jednom

Kategorie : Zdraví

V současnosti se opět dostává ke slovu léčba minerálním jílem. Na její pomoc kdysi spoléhali naši předci, a tak si na různá místa na těle přikládali obklady z jílové hlíny, aby se zbavili bolesti, zánětu či infekce.


Jíl plný minerálů

Výskyt jílů je vázán především na sůl, respektive mořskou sedimentaci. Minerální jíl může být různě barevný, tedy růžový, zelený, červený, žlutý či bílý, což souvisí s obsahem příměsí (pocházejících z rostlin, živočichů, půdy i skal, jde především o vápník, hořčík, zinek, železo) a dalších látek. Minerály v jílech dokážou doplnit tělu chybějící stopové prvky.


Mýdlo si poradí s ekzémy

Možná patříte k lidem s citlivou pokožkou, trápí vás ekzém či lupénka. V těchto případech musíte být opatrní na to, jaké tělové přípravky používáte, ať už v rámci očisty či hydratace. Vhod vám tak může přijít přírodní ručně vyráběné mýdlo s červeným terapeutickým jílem z hlubinných dolů (jde o pozůstatek druhohorních,  tzv. severských, moří, který koncentrací minerálů převyšuje bahno z Mrtvého moře) s olivovým olejem, které je parfemováno pouze éterickým bergamotovým olejem a neobsahuje žádná umělá barviva. Tato novinka vznikla díky spolupráci týmu specialistů na kožní problémy a pracovníků Sanatoria Europa v Teplicích a Mýdlárny Rubens v Růžové.
Jíl obsažený v mýdle čistí pleť do hloubky, odstraňuje toxiny a dodává pokožce důležité látky. Povzbuzuje též metabolismus a oběh lymfy, minerály z něj účinně vstupují do organismu a působí proti revmatismu i osteoartritridě. Přidaný olivový olej pleť zklidní a hydratuje. Mýdlo má velmi jemný peelingový efekt, je antiseptické, má regenerační i zkrášlující účinky (omlazuje a zvláčňuje kůži). Díky bergamotové esenci pokožka lépe "dýchá", vůně bergamotu navíc uklidňuje psychiku a mírní nervové napětí.
(zem)
Přírodní mýdlo s jílem  z druhohorního moře, olivovým olejem a bergamotem seženete stejně jako další přírodní produkty pro zdraví a krásu na: www.sanatoriumeuropa.eu a www.spiritobchod.cz.

DODATEK
Prospěšné vlastnosti minerálního jílu v rámci vnější i vnitřní léčby či pro celkové zlepšení kondice jsou známé tisíce let. Pro terapeutické účely ho používali už staří Egypťané, Řekové a Římané. Nezastupitelné místo měl a má i v tradiční indické a čínské medicíně. 

Sdílet tento článek

Přidat komentář