Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Vratislav D.
18.04.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Šlo o inzerci
Celkový názor:
Rychlé, bezproblémové jednání
Avatar Jana M.
02.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
perfektni a super mega rychle
Avatar Kateřina M.
01.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Vše v naprostém pořádku
visa

Co skrývá henochiánský jazyk?

Kategorie : Tajemno

Již odedávna bylo lidstvo konfrontováno s jazyky andělskými, ďábelskými, s hlasy zemřelých či s projevy různých démonů. Jedním z nejzáhadnějších umělých jazyků je tzv. henochiánský.
 Henochiánský jazyk je pojmenován podle starozákonního biblického praotce, který byl po 365 letech pozemského žití vzat na nebesa samotným Hospodinem.
Výzkumu umělého jazyka se čile věnovali v 19. století členové známého anglického okultního spolku Golden Dawn (Zlatý úsvit). Rovněž mág a matematik John Dee již ve středověku tvrdil, že dokáže jeho prostřednictvím komunikovat s andělskými bytostmi. Podle některých záhadologů byl henochiánský systém stvořen i pro komunikaci s démony, navíc to vypadá, že měl posloužit ke zničení lidstva. A to způsobem velice rafinovaným!
Právě proto přijel do rudolfínské Prahy John Dee, špion tehdejší anglické královny, se svým „médiem“ Edwardem Kelleyem. Tento falešný alchymista mu umožnil získat henochiánskou abecedu a díky tomu navazovat kontakty s astrálními bytostmi.


Rafinovaná past na lidstvo

Profesor David Bauer, sám praktikující a přednášející okultista, již v roce 1907 tvrdil, že právě v Čechách John Dee získal nejcennější střípky do své skládačky, aby mohl prostřednictvím systému ovládnout případný zánik světa.
Někteří badatelé tvrdí, že Henochův systém je rafinovanou pastí na lidstvo. „Andělé“ předají (nebo předali) lidem skrze některé senzibily tzv. klíče, kterými se dají odemknout magické pojistky, zde nazývané Strážní věže. Systém se naplno rozvine a lidstvo se samo zlikviduje. Zahubí ho vlastní zvědavost a touha ovládat boží tvořivé síly. Fígl je v tom, že spustit tuto katastrofu lze pouze zevnitř, z popudu pozemšťanů.


John Dee systém nerozluštil

Zajímavé je, že členové spolku Golden Dawn také tvrdili, že John Dee skutečně cosi v Čechách našel, ale stále mu určité části chyběly. Je také možné, že Henochiánský systém zcela nepochopil, z čehož měli největší radost Francouzi a Španělé, kteří s tehdejším anglickým impériem soupeřili.
A co bylo dál? Pátrání se zadrhlo, Edward Kelley byl již mrtev, a tak John Dee raději kvapně Čechy opustil. Jeho poslední zastávkou bylo panství Rožmberků na jihu Čech. Hledal tam něco?
Každopádně henochiánský jazyk by měl toho, kdo ho rozluští, dovést k pradávným tajným magickým formulím. Údajně k němu existuje 19 klíčů uspořádaných v kruhovém schématu.   
Jiří Nový   

Sdílet tento článek

Přidat komentář