Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Jana B.
21.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Vše v pořádku, rychle jednání 1*
Avatar Eva S.
14.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychlost dodani a komunikaceOK
Avatar Marie U.
11.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychlé dodání, spokojenost.
visa

Benningtonský trojúhelník

Kategorie : Tajemno

V různých koutech světa nejdeme místa, na nichž dochází k neobvyklým jevům, případně tam dokonce mizí lidé. Patří mezi ně část Kalifornského lesa poblíž města Santa Cruz v USA. Místo objevil v roce 1940 George Preiser. Všiml si, že mu tam selhává kompas. Když ho přiblížil k povrchu země, začala střelka chaoticky kmitat a měnila směr o 180 stupňů. Později se ukázalo, že  se tu kovová kulička koulí do kopce. Nachází se tu mimo jiné betonový nosník, jehož jedna část je v anomální zóně, druhá v „normální“ části lesa. Nosník je absolutně rovný, je položený horizontálně s naprostou přesností. Když si na něj ale z každé strany stoupnou dva stejně vysocí lidé, pak člověk, který stojí v anomální zóně, vypadá mnohem nižší než ten na opačném konci.



Skinwalkerův ranč


Někdy se mu také říká Shermanův ranč, leží poblíž Fort Duchesne ve státě Utah. Dochází tam k řadě nevysvětlitelných jevů - objevují se tam záhadná zvířata, která vypadají spíš jako mutanti z hororů. Občas tu narazíte i na neidentifikovatelné létající objekty. Asi nejzvláštnějším úkazem jsou oranžové kruhy, které se občas objevují na západním obzoru. V jejich vnitřku lze spatřit podivnou oblohu, která vypadá nepozemsky. Záhadologové se domnívají, že jde o okna do paralelních světů. V letech 1996 až 2006 s o lokalitu zajímali seriózní vědci, ale ke konkrétnímu závěru nedospěli.



Podivná zmizení


Dalším podivným místem je tzv. Benningtonský trojúhelník v lesích na jihozápadě státu Vermont. V této nebezpečné oblasti, vymezené městy Bennington, Woodford, Shaftsbury a Somerset, se celkem ztratily více než čtyři desítky lidí. Pravdou je, že fenomén mizení v této oblasti zmiňují i staré indiánské kmeny, které považovaly celou zdejší oblast za prokletou. Potulují se tam údajně zlí duchové, kteří unášejí lidi do své říše.  
Tak například James Telford usnul cestou v autobuse na cestě ze St. Albans. Na zastávce v Benningtonu bylo jeho sedadlo prázdné, ačkoli všechny osobní věci zůstaly na svém místě. Do pátrání se kromě místní policie zapojila i  FBI a státní policie z Vermontu a Connecticuttu. Povolána byla i armáda. Vyrojila se řada teorií a vyšetřovacích verzí, ale vysvětlení stále chybí.



Jeden z nejzáhadnějších případů


Pětadvacátého listopadu tu v roce 1949  ve večerních hodinách beze stopy zmizel i úředník Wiliam Kowalski. Prokazatelně usedl do auta a vyrazil z práce ke svém domu v Tauntonu. Tam ale nedorazil a jeho manželka posléze kontaktovala policii. Policisté  sice automobil objevili v příkopě u silnice, ale důkazy  nasvědčovaly tomu, že tam vůz sjel neřízeně - bez řidiče. Případ zůstává nevysvětlen a nedořešen.
(cul)

Sdílet tento článek

Přidat komentář