Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Vratislav D.
18.04.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Šlo o inzerci
Celkový názor:
Rychlé, bezproblémové jednání
Avatar Jana M.
02.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
perfektni a super mega rychle
Avatar Kateřina M.
01.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Vše v naprostém pořádku
visa

Alternativní léčba je v kurzu

Kategorie : Zdraví

Koronavirus vyvolal v některých zemích nevídaný návrat k přírodním prostředkům a vlnu zájmu o alternativní léčbu. Je to dobře nebo špatně?
Pokud pomineme různé šarlatány, kterým jde jen o zisk a nikoli o skutečné zdraví lidí, je to určitě dobře. Například v Rusku obavy z pandemie podnítily zájem o terapie, které v zemi byly populární koncem minulého století. A tak se opět na veřejnosti ukázal dnes už osmdesátiletý Anatolij Kašpirovskij, který v minulosti patřil mezi hvězdy sovětských psychotroniků. Dnes však již neprovozuje masovou terapii, ale zájemci se i jeho metodách a radách mohou dozvědět na internetu. A zájem je prý značný, sledují ho statisíce lidí.


Šamani bojují po svém


Proti koronaviru v Rusku ale bojuje i církev. Patriarcha moskevský a celé Rusi Kirill objížděl Moskvu s ikonou Panny Marie a modlil se za zastavení epidemie. Duchovní vybízejí věřící, aby sledovali liturgie online na internetu, což je pro mnohé skoro něco jako sci-fi. A tak došlo na Velikonoce třeba i na „dálkový“ obřad tradičního kropení bochánků a kraslic.
Své obřady přizpůsobili koronaviru i vyhlášení šamani ze Sibiře. Obrátili se s prosbou k duchům, aby ochránili lidi před šířícím se a mutujícím virem. Na svaté hoře se jich sešly desítky a uskutečnili ochranný rituál. Zda jejich tajný obřad zabral, ukáže čas...


Úspěchy švýcarských léčitelů


Kupodivu i ve Švýcarsku, kde se nachází renomované a celosvětově proslulé farmaceutické firmy, je o tradiční léčitelství stále větší zájem. Pro nás je to možná neuvěřitelné, ale v některých nemocnicích pacientům zdravotní sestra může poskytnout seznam léčitelů. Lékaři jsou zde totiž přesvědčeni, že jejich spolupráce nikterak vědecké medicíně neuškodí.
Alternativní léčba je praktikována zejména v katolických regionech, velmi živou tradici má například v kantonu Jura. Rozšířenější je ve francouzsky a italsky hovořící části Švýcarska. V německy mluvící části dávají obyvatelé přednost lékařské péči.
Úspěchy léčitelů ve francouzsky mluvící části Švýcarska, kterých je tu více než 500, jsou prý značné, takže není divu, že se jim dostalo oficiálního uznání. V loňském roce se totiž v kantonech Jura a Freiburg dostalo léčitelství na seznam „živých tradic ve Švýcarsku“.


Skvělá kopřivová kúra


Ale vraťme se do našich luhů a hájů, i u nás měli a mají léčitelé či bylinkáři - naštěstí - své nezastupitelné místo.
„Kdyby lidé věděli, jak moc je kopřiva léčivá, nepěstovali by už nic jiného,“ řekl kdysi jeden moudrý muž (a byl to lékař). Ne nadarmo se jí říká „královna léčivých bylin“. Její sílu můžete využít až do října. Obsahuje vitamin K, vitamin B2, ale také karoten, bílkoviny, uhlohydráty, draslík nebo železo. Dále také kyselinu askorbovou a kyselinu pantothenovou. Není proto divu, že bylinkáři doporučují dvakrát do roka absolvovat čtyřtýdenní kopřivovou kúru z mladých výhonků, a to nejen zjara, ale i na podzim.
Při této čajové kúře se pije jeden šálek čaje ráno na lačno půl hodiny před snídaní a během dne se doporučují popíjet dva šálky po doušcích (čaj pijte vždy po doušcích, zvýšíte tím účinek této léčivky). Tato kúra dodává potřebnou energii a je vynikajícím detoxem. Zkušenosti s ní má i pan František, který alespoň jednou ročně kopřivovou kúru absolvuje již 57 let!
„Budete se divit, ale kopřivový čaj nechutná zase tak špatně, a to i přesto, že se nesmí sladit. Já si ho ,vylepšuji‘ meduňkou nebo heřmánkem. Je pravda, že v poslední době už mi sbírání kopřiv dělá trošku potíže, a tak si obzvláště na podzim vypomáhám oreganovým olejem. I ten má úžasné schopnosti posilovat imunitu a bojovat s ledasjakými neduhy,“ vysvětluje pan František.
(luv)
Foto: archiv a Pixabay

Sdílet tento článek

Přidat komentář