Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Vratislav D.
18.04.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Šlo o inzerci
Celkový názor:
Rychlé, bezproblémové jednání
Avatar Jana M.
02.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
perfektni a super mega rychle
Avatar Kateřina M.
01.04.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Vše v naprostém pořádku
visa

Aby imunitní systém správně pracoval

Kategorie : Zdraví

Imunitní systém udržuje organismus v kondici. Jak můžeme být odolní po celý rok?
Strava. Dbejte na dostatečný přísun vitaminů, zejména vitaminu C pomáhá tělu bojovat s viry a bakteriemi. Nachází se například v petrželové nati, brokolici, zelené paprice, v citrusových plodech, červeném a bílém zelí, křenu. Nezapomínejte ani na důsledný pitný režim, neboť imunitní buňky se mohou po těle volně pohybovat jen tehdy, je-li organismus dostatečně „provlhčený“.
Nepodceňujte spánek. Je důležitý nejen pro celkovou regeneraci těla, ale také povzbuzuje imunitní buňky. Pamatujte na to, že stejně jako délka pobytu na lůžku je rozhodující kvalita spánku.
Fyzická aktivita má něco do sebe. Je prokázané, že lidé, kteří pravidelně sportují, mají silnější imunitu. Pokud si alespoň občas najdete čas na svižnou procházku v přírodě, pocítíte to nejen na svém těle a hmotnosti, ale budete na tom se zdravím lépe, než kdybyste se váleli pouze na gauči. Jako se vším, ani s pohybem by se to ale nemělo přehánět, je třeba zvolit rozumnou míru. Přílišná námaha může imunitu naopak oslabovat.
Domácí relaxace. Investovat do zdraví můžete i volný čas, v němž si najdete chvíli sami pro sebe. Tělo můžete bránit před nájezdy choroboplodných mikroorganismů třeba otužováním. Pravidelně se sprchujte střídavě teplou a studenou vodou, oběh krve v těle zlepšíte příjemnou masáží. Další ze způsobů, jak vypnout a být fit, se nabízí v podobě meditace a také jógy. Jsou to osvědčené relaxační techniky, které dokážou překonat stres, jenž patří k rizikovým faktorům v souvislosti s imunitou.
Lidové léčitelství. Bylinek, které mohou obranyschopnost organismu podpořit, nenajdeme v přírodě mnoho. K nejznámější patří třapatka nachová, známá spíše pod latinským názvem Echinacea purpurea. Bylinka podobná kopretině, která se v mnohých zahradách pěstuje pro okrasu, je považovaná za přírodní antibiotikum. Pomáhá ničit bakterie a viry v organismu, může být doplňující medicínou při chřipkových onemocněních, přispívá k celkovému posílení imunitního systému. Za zmínku stojí i rakytník řešetlákový. Na imunitní systém má prokazatelně pozitivní účinek. Můžeme použít nasušené plody, olej či šťávu, tinkturu, ale také domácí marmeládu nebo kompot.
(es)

Sdílet tento článek

Přidat komentář